Site Overlay

Wat zijn belangrijke onderdelen bij het kiezen van een goede gietvloer? Een aantal overwegingen die je dit jaar nog kunt maken!

Zoals elke huiseigenaar weet, kan een verbouwing een enorme onderneming zijn die mogelijk kostenoverschrijdingen en extra hoofdpijn met zich meebrengt. Met een paar tips in het achterhoofd kunt u echter de kosten in de hand houden en de levensduur van nieuwe vloeren drastisch verlengen.

Bij het overwegen van nieuwe residentiële vloeren, moet men rekening houden met de conditie van de huidige vloer.

Betonlook gietvloeren van Vloerenbaas moeten wellicht worden voorbereid, inclusief reparatie of egalisatie. Bovendien kan, afhankelijk van de leeftijd en de conditie van de huidige vloer, een nieuwe houten ondervloer worden aanbevolen. Deze onderdelen van elk vloerproject, laat staan de installatie van een nieuwe vloer, worden meestal over het hoofd gezien door huiseigenaren en komen voor hen als een verrassing. Toch kunt u, met de onderliggende voorbereiding, de prestaties en levensduur van uw nieuwe vloerinstallatie drastisch verhogen.

Men moet er ook rekening mee houden dat lijstwerk, muursteunen en tenenschopbeschermers vóór de installatie worden verwijderd.

Over het algemeen wordt aanbevolen dat een vloerenspecialist dit verwijdert om onnodige schade aan het lijstwerk te voorkomen en de mogelijkheid van herinstallatie te versterken nadat een nieuwe vloer is gelegd. De installatie van een nieuwe vloer kan echter een ideaal moment zijn om uw lijstwerk, muursteunen en schopbeschermers te upgraden, vooral als u voor een radicale herinrichting kiest. Er is een grote verscheidenheid aan stijlen waaruit u kunt kiezen op de markt, wat in wezen een consistente match met nieuwe vloeren garandeert.

Een nieuwe vloerbedekking kan ook aanpassingen aan de plaatsing van apparaten en deuren noodzakelijk maken.

Als u kiest voor een aanzienlijk dikkere vloer, zorg er dan voor dat u en uw vloerlegger de deurhoogtes bespreken, zodat de deuren vrij kunnen draaien boven de nieuwe vloer. Ook apparaten moeten misschien worden aangepast om op gelijke hoogte met de nieuwe vloer te komen en om zo de nieuwe gietvloer leggen mogelijk te maken.

Bij het kiezen van uw vloermateriaal moet u rekening houden met het dagelijks gebruik van de ruimte.

Keukens en badkamers zijn gebieden met veel verkeer die gevoelig zijn voor morsen en waterschade. Vinyl of tegels zijn de typische keuze voor nieuwe keuken- of badkamervloeren, maar er zijn ook een aantal speciaal op maat gemaakte houten vloeren die waterbestendig zijn. Woonkamers en slaapkamers daarentegen zijn meestal meer decoratief van aard. Daarom heeft u meer speelruimte bij het kiezen van de juiste kleur en textuur van een nieuwe vloer in de woonkamer of slaapkamer. Men moet echter wel rekening houden met de algemene inrichting van de ruimte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *